Improvisatietheater voor beginners

Welkom op Improvisatietheater.com, waar we improvisatietheater toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht ervaring of achtergrond! Als u geïnteresseerd bent in het ontdekken van de wereld van improvisatie, dan is onze “Improvisatietheater voor Beginners” cursus perfect voor u. Duik in een creatieve en leuke ervaring en ontdek wat improvisatietheater voor u kan betekenen!

Wat is improvisatietheater?

Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij acteurs zonder script of voorbereiding scènes creëren op basis van suggesties van het publiek. Improvisatie vergt creativiteit, snel denken en vooral veel plezier! Het is een geweldige manier om communicatievaardigheden, zelfvertrouwen en samenwerking te verbeteren.

Waarom improvisatietheater voor beginners?

Onze “Improvisatietheater voor Beginners” cursus is speciaal ontworpen voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van improvisatie. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe hobby, uw creativiteit wilt ontketenen, of gewoon een leuke manier zoekt om uzelf uit te drukken, deze cursus biedt u de perfecte basis om te beginnen.

Impro Academy

De Belgische Improvisatie Liga (BIL) biedt iedereen de mogelijkheid om de wereld van improvisatie te verkennen met onze workshop “Improvisatie voor Beginners”. Iedereen kan zich inschrijven voor de eerste module van onze ImproAcademy, ongeacht voorkennis of ervaring. In een reeks van 10 lessen leert u de fundamenten van improvisatie: observeren, luisteren, accepteren, personages, decor en vertrouwen opbouwen. Na het voltooien van dit jaar vol uitdagingen en nieuwe vaardigheden, kunt u zich inschrijven voor de tweede module bestaande uit 15 lessen.

Elk jaar start de BIL een nieuw eerste jaar van de ImproAcademy in Antwerpen in januari en september. Afhankelijk van de vraag, kan de ImproAcademy ook in andere steden worden opgestart.

4 Sessie Workshop

De 4-Sessie Workshop is een uitstekende manier om kennis te maken met de wereld van improvisatie. Deze workshop dient als een perfecte opstap naar onze ImproAcademy (driejarige opleiding) en vereist geen enkele voorkennis of ervaring. De workshop bestaat uit vier sessies, meestal verspreid over vier weekavonden.

Tijdens de workshop leert u de basisprincipes van improvisatie en samenwerking: observeren, luisteren, accepteren en positief verder ontwikkelen. Acteerervaring is niet nodig, en ook andere ervaring is niet vereist.

Deze workshops zijn bijzonder nuttig voor mensen die hun zelfvertrouwen willen vergroten, moeite hebben met spreken in groepen of het geven van presentaties, enz.

Veel van onze eigen BIL-leden zijn hun carrière bij de Belgische Improvisatie Liga begonnen met een 4-Sessie Workshop of via onze ImproAcademy!

Prijzen en meer info

Laat je gegevens achter en we bezorgen je de nodige informatie.